Idő előtt kifogytak az anyagból

 

Katalizátort lopott két 21 éves férfi, akik úgy gondolták, hogy ez a legjobb módja anyagi helyzetük javításának. A kalocsai rendőrök hamar beazonosították és elfogták a fiatal tolvajokat – írja a police.hu

Egy kalocsai férfi tett bejelentést idén március 2-án katalizátorlopásról. A sértett elmondta, hogy késő estig dolgozott, majd amikor ment volna haza munkahelyéről a kocsija szokatlanul hangos volt. Az első útja egy szerelőhöz vezetett, aki közölte vele a rossz hírt: a katalizátort levágták az autójáról. A férfi értesítette a kalocsai rendőröket, akik azonnal nyomozócsoportot állítottak az elkövető mielőbbi beazonosítása érdekében.

A környék kamerafelvételeit elemezve pár napon belül a tolvajok nyomára bukkantak.

A rendőrök két 21 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként, akik beismerő vallomást tettek. A fiatalok elmondták, hogy a lopás előtt hosszasan gondolkoztak azon, hogy miből csináljanak pénzt, míg végül ez tűnt a legjobb megoldásnak. Az alkatrész eltávolításáról videókat néztek, és szerszámokból is bevásároltak. Amikor egyik este a késői órákban találtak egy megfelelőnek tűnő autót, rögtön neki is láttak a munkának.

A szerelés azonban nem ment döccenőmentesen, mivel idő közben elfogyott a vágókorong. A tolvajok nem estek kétségbe, elmentek bevásárolni, majd folytatták a félbemaradt folyamatot. Az alkatrészt ezután 15.000 forintért értékesítették.

Cselekményük azonban nem marad büntetlenül. A fiataloknak lopás miatt kell felelniük – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség