Kamerát is bevetettek

 

Ismét több szabályszegővel szemben intézkedtek a rendőrök, valamint körözött személyt is fogtak – írja a police.hu.

Újabb ellenőrzést tartottak a rendőrök és a közterület-felügyelők Esztergomban 2022. március 8-án napközben. Az akcióban részt vevők közrendvédelmi és közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak. A cél, ismét a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt.

 

A rendőrök összesen 66 járművezetőt ellenőriztek, 11 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, 2 esetben közigazgatási bírságot. 1 főt állítottak elő szabálysértési eljárás lefolytatása miatt, ezen kívül 1 főt elfogtak, aki ellen körözés volt érvényben. A férfi a részére jogerősen kiszabott 1 év 4 hónap szabadságvesztés büntetésének a letöltését nem kezdte meg. A rendőrök egy olyan járműről készítettek videófelvételt, aminek ajtajai a jármű rossz műszaki állapot miatt, az elindulást követően kinyíltak. Az is megállapításra került, hogy a sofőr nem rendelkezett vezetői engedéllyel.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság a jövőben is tervez a közlekedésbiztonság javítását célzó akciókat – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu