Pesti fuvar 150 ezerért

 

A háborús helyzetet, a menekülőket vannak, akik kihasználják. Sajnálatos módon ezek között ott találhatók azok a taxisok is, akik nem átallnak egy fővárosi fuvarért akár 150 ezer forintot is elkérni a sokszor mindenüket elvesztő szerencsétlenektől. „Bámulatos” ez az együttérzés, ami újabb adalékként szolgál a taxisokról kialakult negatív véleményekhez.   

Sajnálatos, mégsem meglepő, de megjelentek a határon a taxis hiénák, akik 150 ezer forintért viszik el a gyalog érkezőket Budapestre. Továbbá problémát jelent, hogy egyre több ukrán menekültnek nincs szállása – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a Migration Aid, az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban.

Az egyesület felhívást intézett az emberekhez azokkal a kiszolgáltatott, háborús menekültekkel kapcsolatban, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy többszázezer forintért engedjenek a „taxis hiénáknak”.

„Nagy kapacitású (7-9 fő) gépkocsikat keresünk (sofőrrel), akik akár a helyi vonatállomásra, akár Budapestre tudnak szállítani embereket” – írja Facebook-oldalán a Migration Aid, akik azt is kiemelték, hogy feltölthető (prepaid) üzemanyagkártyákat gyűjtenek Budapesten, hogy a szállítást felajánlóknak be tudjanak szállni az üzemanyag költségeibe.

Hiába jönnek el Ukrajnából, ha nincs hová.

„Egyre több ukrán menekültnek nincs szállása. Nincs elég befogadó állomás. Jobb híján civilektől kérünk segítséget: aki fel tud ajánlani szállás lehetőséget, ezt kérjük jelezze nekünk. Megpróbáljuk úgy megszervezni, hogy a felajánlott szállásokra mi visszük el a határról a menekülteket” – írja a posztban a Migration Aid.

Akik bármilyen módon tudnak segíteni vagy felajánlást tenni, azok az info@migrationaid.org e-mail címen megtehetik.

A Szállás.hu is a segítségét hirdeti több felületen is, mit írják:

„Az Ukrajnával szomszédos országok közül 3 országban, Magyarország mellett Romániában és Lengyelországban is nagyszámú szálláslehetőséggel rendelkezünk. Miskolci irodánkban pedig több mint 40 ügyfélszolgálatos kollégánk tekinti küldetésének, hogy megtalálja mindenki számára a megfelelő szállást”.

Mások nyomorúságából hasznot húzni több mint undorító. Itt és most nem azokra gondolok, akik normál áron nyújtanak segítséget vagy azokra, akik önkötségen mennek segíteni, habár…

Jó példa is van, de sajnos hiénákról ítélik meg a többi taxist is és ez nem tesz jót az egész szakmának.

Cash/fotó: Hang, Portfólió

 

Végül egy levél a sok közül, amit a taxisokvilaga.hu  címre kaptunk:

Tisztelt Cím!

Az ukrán határon megjelent patkányokat (értsd: a rohadék fajta kullancs taxisok) miért nem tiltják el attól, hogy tovább legyenek patkányok? Miattuk ilyen a taxisok megítélése, amilyen -tudjuk milyen. 

Üdvözlettel:

L. Péter (teljes név és cím a szerkesztőségben)