A Magyar Honvédség segíti a keleti határőrizetet

 

 A Magyar Honvédség alakulatai is segítik a rendőrség munkáját az ukrán határon – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en péntek este.

Bakondi György kifejtette: a rendőrség folyamatos határellenőrzési, határbiztosítási tevékenységet végez, kapcsolatban van az ukrán határőrséggel, és ellátja az intenzív beléptetéssel, menekültügyi eljárással kapcsolatos feladatokat, továbbá gondoskodik a rászorulókról; segíti ebben a Magyar Honvédség, amely egyúttal a szomszédos országban zajló intenzív háborús tevékenységet is figyeli.

Hajdúhadház, 2022. február 25.
Gidrán típusú páncélozott harcjárművek és Mi-24 típusú harci helikopter gyakorlatoznak az 5. Bocskai István Lövészdandár Vay Ádám Kiképző Bázisán Hajdúhadház közelében 2022. február 25-én. A Magyar Honvédség alakulatai folyamatosan érkeznek a keleti országrészbe.
MTI/Czeglédi Zsolt

A honvédség emellett gondoskodik Magyarország polgárainak biztonságáról. A határon esetlegesen átsodródott fegyvereseket lefegyverzi vagy kiszorítja az ország területéről. A délszláv háború idején már látott el ilyen feladatokat a magyar hadsereg – tette hozzá.

Novotroickoje, 2022. február 21.
Ukrán határõrök az oroszbarát szeparatisták ellenõrzése alatt álló és az ukrán erõk által ellenõrzött területet elválasztó határon a kelet-ukrajnai Novotroickojében 2022. február 21-én.
MTI/AP/Jevhen Maloletka

Mindeközben a déli határokon folyamatos a nyomás. Idén eddig 22 ezer 600 illegális bevándorlót tartóztattak fel a magyar hatóságok a szerb, horvát, román államhatáron, továbbá 186 embercsempész ellen indult eljárás – ismertette a számokat Bakondi György.

Forrás: M1, MTI