Újabb mérföldkő Győrben

 

Az Audi Hungaria munkatársai elkészítették a 300 ezredik elektromos hajtást, egy Performance típusú e-motort, 196 kilowatt (262 lóerő) teljesítménnyel. Győrben több mint 28 évvel ezelőtt kezdődött meg a motorgyártás, mára a vállalat a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött – írja a gyártó kiadott anyagában.

Győrben már közel három évtizede gyárt motorokat az Audi. Az idők szavának megfelelően 2018-ban a termékportfólió elektromos hajtások gyártásával bővült. A vállalat az elektromobilitás jegyében már készül a következő e-motorgeneráció gyártására, míg az elmúlt négy évben már 300 ezer erőforrást készítettek el a Volkswagen Csoporthoz tartozó vállalat győri üzemében.

„Vállalatunk az évek során az elektromos motorgyártás központjává vált az Audi Konszernben. Termelési volumenünkben az elektromos meghajtások aránya folyamatosan nő. Ezt bizonyítja, hogy nemrég még a 250 ezredik e-motor elkészítését ünnepeltük, most pedig már a 300 ezredik, Győrben készült elektromos hajtásé a főszerep. Konzekvensen haladunk az e-mobilitás útján, ennek következő lépéseként a jövőben még tovább erősítjük az elektromos meghajtások szegmensét és ezáltal vállalatunk versenyképességét” – mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

A Kisalföld központi városában, Győrben jelenleg több mint 230 munkatárs dolgozik az e-motorgyártás területén, ahol nyolcezer négyzetméteres gyártócsarnokban készítik a motorcsalád első- és hátsótengely hajtásait.

Ezeket az erőforrásokat aztán karbonsemleges vonatokkal szállítják át Győrből Brüsszelbe, ahol a motorok az Audi e-tron, Audi e-tron Sportback modellekbe, valamint az Audi e-tron S és Audi e-tron S Sportback típusú járművekbe építik be.

Az Audi Hungaria nem csak gyártja, hanem fejleszti is az elektromos hajtásokat, valamint ezzel egyidejűleg már javában készül az új e-motorgeneráció gyártására. A jövőben Győrben készülnek a Volkswagen Csoport tisztán elektromos járműveinek hajtásai, melyek az Audi és a Porsche által közösen fejlesztett prémium elektromos platformra – Premium Platform Electric (PPE) épülnek.

Forrás: Audi Hungária