Évente több mint ezer baleset résztvevői

 

Az elektromos rollerek legalább olyan veszélyesek a közlekedőkre, mint a mopedek vagy segédmotor-kerékpárok. Németországban 180 ezer biztosított elektromos rollerre jutó 1150 személyi sérüléses balesetben jártak el – írja a nemzeti hírügynökség.

A német biztosítók 1150 személyi sérüléssel járó balesetről számoltak be 2020-ra vonatkozóan. Arányaiban ez hasonló kármérleg volt, mint a mopedek és robogók esetében, hiszen az e-robogós balesetek sem olcsók: „A gépjármű-felelősségbiztosítók átlagosan körülbelül 3850 eurót (1,4 millió forint) fizettek ki egy-egy ilyen balesetre” – mondta Jörg Asmussen, a Német Biztosítók Szövetsége (GDV) vezérigazgatója.

Németországban 2020-ban összesen 180 ezer elektromos roller volt biztosítva. A GDV az első alkalommal készített baleseti jelentést ezekről a járművekről, amelyekkel 20 km/h-s maximális sebességgel szabad haladni. A 2021-re vonatkozó adatok várhatóan ősszel állnak majd rendelkezésre.

Az elektromos robogók és más úgynevezett mini elektromos járművek 2019 júniusától közlekedhetnek a német utakon – olvasható a hírügynökségi jelentésben.

Forrás: MTI