Új gyártóval szövetkezett a McLaren

 

Két igen nagy tábor találhat most egymásra. A Forma-1 rajongók és a Lego® Technic™ gyártmányainak kedvelői. A közös pont nem más, mint az új McLaren Formula 1™ versenyautó.

Az autó terve a Lego Csoport és a McLaren Racing mérnök szakértőinek szoros együttműködésében született meg az új F1-es versenyautó fejlesztése során. Az új modell a csapat különleges 2021-es festését idézi meg, miközben a rajongók betekinthetnek abba, mire számíthatnak a McLaren Racing F1-es versenyautójától az idei szezonban. A McLaren versenyautó Lego Technic változata teljes egészében az életnagyságú autó mintájára készült – V6-os motorral, mozgó dugattyúkkal, a pilótafülkéből aktiválható kormányzással, felfüggesztéssel és differenciálzárral rendelkezik.

Az új Lego Technic McLaren Formula 1™ versenyautó az első F1-es Technic autó: a versenypályán rendkívül fontos úttörő design és az élvonalbeli technológia köszön vissza a modellen. Ez a készlet amellett, hogy lehetőséget kínál a F1 rajongóknak a feltöltődésre és a kikapcsolódásra, az építésen, mint manuális tevékenységen keresztül segít elmélyülni a motorsport iránti szenvedélyükben.

„A Lego Csoport és a McLaren közötti partnerség minden alkalommal lép egyet előre, amikor elindítjuk a következő közös munkát. Szeretnénk lenyűgözni és inspirálni a rajongókat azzal, ahogy a technológia és design határait feszegetjük, akár a versenypályáról, akár az építésről van szó” – tette hozzá Neils Henrik Horsted, a Lego Technic termékvezetője.

„Izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk a McLaren F1-es autójának Lego Technic modelljét, ami nem csak egy szórakoztató és magával ragadó készlet, hanem lehetővé teszi a rajongók számára, hogy közelről, kézzelfogható módon ismerkedjenek meg a 2022-es F1-es autóval. Mindezt a Lego Csoport csapatával való lendületes együttműködés tette lehetővé, akik valóban magukévá tették a bátor és merész tervezés szemléletét. A végleges design fantasztikus, és alig várjuk, hogy elérhető legyen a rajongók számára” – mondta James Key, a McLaren Racing technikai igazgatója.

Erre a 1432 darabos készletre biztosan minden Lego és McLaren rajongó büszke lesz, miután megépítette. A több mint 13 centiméter magas, 65 centiméter hosszú és 27 centiméter széles modellt a szponzorok matricáival tehetjük teljessé.

 

A Lego Technic McLaren Formula 1 versenyautó 2022. március 1-től lesz elérhető a lego.hu weboldalon, a Lego Store üzletekben, a partnerek üzleteiben és a McLaren kiskereskedelmi hálózatában világszerte – olvasható a promóciós anyagban.

Cash/fotó: Lego