Akciócsoport Zalában

 

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság is részt vesz az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL által 2022. február 7-13. közötti időszakra meghirdetett Truck&Bus elnevezésű fokozott ellenőrzésben – írja a police.hu.

Az ellenőrzések célja a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok közlekedésével kapcsolatos jogsértések visszaszorítása az Unió útjain, ezen járművek részvételével bekövetkezett közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, ezáltal a közlekedésbiztonság javítása.

A belföldi és nemzetközi közúti áru- és személyszállításban résztvevő nehéz tehergépkocsik, autóbuszok és járműszerelvények, valamint a járművek vezetőinek átfogó ellenőrzése során a rendőrök a vezetési és pihenőidőkkel, a veszélyes áruk szállításával, a rakományok súlyával, rögzítésével, valamint a vontatással kapcsolatos szabályok megtartását vizsgálják.

A ROADPOL Truck&Bus fokozott ellenőrzés során a közlekedésben résztvevő járművek műszaki állapotát a társszervek segítségével vizsgálják 2022.02.07.-02.13. között, különös tekintettel a biztonsági berendezésekre és a rendszámok meglétére, állapotára és elhelyezésére.

A személyszállítás ellenőrzésének keretein belül kiemelt hangsúlyt fektetnek a rendőrök Magyarország területére való beutazás, illetve Magyarországon történő tartózkodás jogszerűségére is.

Az egyenruhások Zala megyében négy helyszínen hajtják végre az európai szinten koordinált közlekedésbiztonsági akciót – olvasható a rendőrség honlapján.

Cash/fotó: rendőrség