Vonókötéllel húzott túlsúlyos tréler

 

Az utóbbi időben kerültük a túlméretes, túlsúlyos járműszerelvények bemutatását annak ellenére, hogy léteztek. Most viszont olyan dömping jelent meg az utakon, gondoltuk néhány esetet közzé teszünk. 

Az M0, valamint az M4 autóúton négy román honosságú horrorkaravánt vezettek ki az autópályás járőrök a 2022. február 1. és 2022. február 6. közötti időszakban.

 

A négy jármű méréseinek eredményét összesítve a túlsúly meghaladta az egy tonnát, a sofőrök bírságának összege 650 ezer forintot tett ki. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára az a karaván került, amelyik egyedül produkált 521 kg súlytöbbletet.

Az intézkedő rendőrök a járműveket leparkoltatták, a járművezetők csak a szabálytalanság megszüntetése után folytathatták útjukat.

Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre két román állampolgár 2022. február 5-én 9 óra 40 perckor. A rendőrök igazoltatták a sofőröket, majd megállapították, hogy a férfiak által vezetett járműszerelvények súlya mindkét esetben meghaladta a megengedett legnagyobb össztömeget. Ugyanezen a napon, 15 óra körül szintén kilépésre jelentkezett egy 19 éves férfi egy személygépkocsival, ami 310 kilogrammal volt túlterhelt.

Két nappal később, 2022. február 7-én hajnalban egy férfi jelentkezett kilépésre a járműszerelvényével. Ez esetben 1780 kilogramm túlsúlyt eredményezett a rakomány.

A biharkeresztesi rendőrök mind a négy sofőrrel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Autópálya Alosztályának munkatársai intézkedtek 2022. február 3-án az M3-as autópálya Szabolcs megyei szakaszán egy német hatósági jelzésű Mercedes típusú személygépkocsit, amely egy személygépkocsit, és az ahhoz kapcsolt szállítmánnyal terhelt trélert vontatott.

A román állampolgárságú járművezető a járműszerelvénnyel a gyorsforgalmi út leállósávján közlekedett Mátészalka irányába. A rendőri intézkedés alatt a szabálytalan közlekedést műszaki hibával indokolta, de ennek ellenére nem hagyta el az autópályát az első lehetőségnél, ezért az egyenruhások 100.000 forint helyszíni bírság megfizetésére kötelezték.

Mivel a járműszerelvény súlya meghaladta a megengedett legnagyobb össztömeget, ezért a rendőrök a balesetveszélyes járműszerelvény további közlekedését megakadályozták, a járművezetőt gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása érdekében előállították – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség