Pár év és érkezik az elektromos Bentley

 

 Három éven belül megjelenthet a Bentley elektromos változata. Igaz, több mint ezermilliárd forintnak megfelelő fontot ruház be a következő évtizedben a gyártó konszern. Az biztosan kijelenthető, taxis flottát nem fognak létrehozni e márkából külföldön sem, nemhogy idehaza

A Bentley beruházásai között az egyik legnagyobb talán a „Bentley Dream Factory” felépítése Crewe városában, ahol az OEM első elektromos modelljének gyártása is zajlik majd. Az üzemet 2002-ben vette át a Bentley a Rolls-Royce-tól.

Érdekesség, hogy az elektromos Bentley karosszériáját Hannoverben gyártják majd, azonban a végső összeszerelés Crewe-ban fog zajlani, így a Bentley autói továbbra is britnek fognak számítani. A „Dream Factory” a gyártó közleménye szerint egyfajta etalonként szolgál majd a luxus elektromos autók összeszerelésére.

A Volkswagen Csoporthoz tartozó Bentley a tervei szerint 2030-tól teljesen elektromos autógyártóvá válik, azaz csak tisztán elektromos autókat dob majd a piacra. Adrian Hallmark, a cég ügyvezetője szerint az, hogy az első elektromos modellt Crewe-ban fogják gyártani, nemcsak a Bentley, de Nagy-Britannia számára is kiemelkedő jelentőséggel bír, hiszen ez biztosítja a gyár hosszútávú jövőjét.

Peter Bosch, a Bentley igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja kiemelte, hogy a „Dream Factory” nemcsak az elektromos autókról szól, hanem egy fenntartható, karbonsemleges, zöld gyárat fognak létrehozni – írja az electrive.com

Néhány éve senki sem gondolta, hogy Budapest útjain hazai színekben Tesla taxit fog látni, ennek ellenére, kettő mégis csak szállít utasokat. Az sem kizárható, hogy kivételként lesz egy-két elektromos Bentley taxi, de erre egy fogadóirodában túl sokat senki ne tegyen, mert félő, hogy veszít.

Cash/fotó: Youtube