Megégette a politika a híres labdarúgót

 

A visszavonult világklasszis labdarúgóknak nem szokott anyagi gondjuk lenni életük hátralévő részében. Vannak azonban kivételek. Az egykori focisztár, ma Kaliforniában taxizik.

Hakan Sükür albán nemzetiségűként született Törökországban. A szülei Jugoszláviából, a mai Koszovóból és Észak-Macedóniából vándoroltak Sakarya tartományba, ahol Hakan született 1971. szeptember 1-jén.

Az egyik legnagyobb török futballista lett. A Galatasaray mellett a Torinóban, az Interben, a Parmában, Angliában pedig a Blackburnben is futballozott. Nyolcszor nyert török bajnokságot, hatszor kupát.

112 válogatott meccsen 51 gólt szerzett, a 2002-es világbajnokságon 10,8 másodperc alatt talált be Dél-Koreának, amivel minden idők leggyorsabb vb-gólját szerezte. Azon a tornán bronzérmet nyertek, így a török futball legnagyobb dicsőségét érte el csapatkapitányként. Háromszor lett török gólkirály, s minden idők legeredményesebb török futballistája.

Az ember azt gondolhatná, agyon kereste magát és most él, mint hal a vízben. Hát nem.

Politikusi pályára lépett, ahol volt a csúcson is, majd 2015-ben Kaliforniába menekült, ahol Palo Altó kisvárosban nyitott kávézót. Apját korábbi személyes barátja Erdogán elnök csukatta börtönbe, míg őt magát nem kívánatos személynek nyilvánították hazájában.

Sőt!

Pestiesen szólva utána nyúltak és pletykákkal, álhírekkel a vendégeit is megfélemlítették, elriasztották.

A világsztár napjainkban taxisofőrként dolgozik, ezt még hagyják neki. Míg az öreg kontinensen a labdarúgást kedvelők közül nincs, aki ne ismerné nevét és eddig elért eredményeit, a tengeren túlon a kuncsaftoknak fogalmuk sincs, hogy adott esetben, kinek az taxijába volt szerencséjük beülni.

Cash/fotó: youtube.com