Ritka csemege ez az ilyen fogás

 

A svájci hatóságok által körözött Volkswagen kisteherautót foglaltak le 2022. január 21.-én éjjel a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen a magyar rendőrök – írja a police.hu. 

Tizenkettő egy tucat, tartja a mondás, azért érik meglepetések a sokat megélt rendőröket, pénzügyőröket is.

Legutóbb a csanádpalotai közúti átkelőn egy román férfi jelentkezett kilépésre 2022. január 21-én 22 óra 30 perckor egy Volkswagen Crafter teherautó sofőrjeként.

Az éjjeli műszak volt szolgálatban, amikor a soron következő kisteherautó papírjait kérték és a raktér rutinellenőrzésébe kezdtek. A sofőr rendkívül feszengett, zavarttá vált. Pillanatokon belül az is kiderült, hogy miért:

az adattári ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a haszongépjármű szerepel a körözési rendszerben, azt a svájci hatóságok keresik.

A román sofőrt előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Állította, fogalma sem volt, arról, hogy az autó lopott és körözik.

A Makói Rendőrkapitányság nyomozói a 10 millió forint értékű járművet lefoglalták.

Az egyenruhások meg voltak győződve arról, hogy valami csempészárut rejteget a férfi, és nem maga a haszongépjármű lopott. Utóbbi még itt is ritkaságnak számít – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu