Lexus két koncepcióját ismerteti

 

Az izgalmas vezetési élményt és a szabad, szórakoztató életstílust hozza egyensúlyba a Lexus két Tokióban bemutatott újdonsága, miközben harmóniát teremt a gépek és a természet között: az „NX PHEV OFFROAD Concept” a négykerekűek személyre szabásának szórakoztató oldalát mutatja be, miközben kalandozásra inspirál, a „ROV Concept“ pedig a természettel való kapcsolat örömét és egyedülálló vezetési élményt kínál úgy, ahogyan egyetlen másik személyautó sem. Kiállították emellett Yoshihide Muroya repülőgépének 1/3 méretarányú modelljét is, amelynek eredetijével a pilóta részt vesz az idei Air Race Világbajnokságon – írjaa Toyota News.

A világ vezető környezetbarát luxusautómárkájaként is ismert Lexus, a Tokiói Autószalonra az „NX PHEV OFFROAD Concept” és a „ROV Concept” modellekkel készült: a két kiállított koncepció azon modellek közé tartozik, melyek megtestesítik a Lexus törekvéseit a karbonsemleges társadalom megvalósítására, bővítik a vásárlók lehetőségeit, megkísérlik az emberek élet- és látásmódját diverzifikálni és kibővíteni, valamint az eddigi elvárásokon túllépő értékeket biztosítani. Az elmúlt években környezettudatos prémium autógyártóból zöld életmódmárkává avanzsáló Lexus célja egyértelműen a kifinomult életstílus és a vezetési élmény egyensúlyának, valamint a természettes való harmónia megteremtése.

Az NX PHEV OFFROAD Concept a Lexus első plug-in hibrid modelljére, az NX 450h+ típusra épül, amely már a magyarországi márkakereskedéskben is elérhető. Az NX kifinomult vezetési élményt és kifejezetten ügyel a környezetvédelemre, amelynek köszönhetően alacsony a széndioxid-kibocsátása. A megemelt karosszéria kalandokra csábít, akárcsak a nagy átmérőjű terepgumik, valamint a gyönyörűen kidolgozott, egyedi bronz és mattfekete fényezés.

A ROV Concept túlmutat a hagyományos utcai és terepjáró modelleken, köszönhetően kompakt méreteinek és legfőbb céljának, amely az egyetlen személyautóhoz sem hasonlítható, természetben nyújtott vezetési élmény megvalósítása. Ezeken kívül ez az első Lexus jármű, amely hidrogénhajtású belső égésű erőforrással van szerelve, így amellett, hogy környezetbarát, a hagyományos motorok élményéhez hozzá tartozó hang- és egyéb behatásokat sem nélkülözi. A ROV mozaikszó a Recreational Off-Highway Vehicle, azaz szabadidős terepjáró jármű rövidítést akarja. Egy koncepcióautó, amelynek célja, hogy élvezetes autós életstílust közvetítsen, miközben harmóniában él a természettel. A ROV képes egy lépéssel tovább menni, olyan helyekre, ahová még a terepjárók sem juthatnak el. Mindeközben pedig kiváló reakciókat és izgalmas hangzást biztosít, amely mind az öt érzékszervre képes hatással lenni.

Yoshihide Muroya

A Lexus standján kiállították Yoshihide Muroya Zivko Edge 540 V3 repülőgépének 1/3 méretarányú modelljét is. Muroya idén a „LEXUS/PATHFINDER AIR RACING” csapat színeiben vesz részt az Air Race Világbajnokságon. A Lexus és a légi versenypilóta, Muroya csapatpartnerségi megállapodást írt alá, és tovább fogják szorgalmazni közös erőfeszítéseiket annak érdekében, hogy minél gyorsabban összekapcsolhassák mindkét fél technológiáit és know-how-ját a versenygépek fejlesztése és a versenyszervezés területén. Az új csapatstruktúra alapján a Lexus törekedni fog arra, hogy történelmet írjon Muroyával, és a pilóta meg tudja nyerni első Air Race bajnoki címét. A Lexus emellett felhasználja majd a repülésben megtapasztalt aerodinamikai, hűtési és tömegcsökkentési technológiákat, valamint a fárasztó légiversenyeken szerzett know-how-t, hogy egyre jobb autókat tudjon megalkotni a karbonsemleges társadalom megvalósítása érdekében – derül ki a Toyota News tájékoztatójából.

Cash/fotó: Toyota News