130 ezres bírság, 6 büntetőpont

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság forgalomellenőrzői közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint büntetőpontot állapítottak meg a gyorshajtó sofőrnek – írja a police.hu.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése céljából 2022. január 15-én sebességmérést végeztek a 4-es számú főúton, Szajol és Törökszentmiklós között. Az ellenőrzés során egy gépjárművezető a megengedett legnagyobb 90 km/h helyett 184 km/h sebességgel közlekedett a forgalmas úton. A rendőrök 6 büntetőpont mellett 130.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki, amelyet a jogsértő a helyszínen, terminálon be is fizetett.

A gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka! Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető könnyen elveszíti uralmát a járműve felett. A gyorshajtó sofőr nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyezteti! A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával a legtöbb közúti tragédia megelőzhető! – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség