Enyhébb szabálysértésekben intézkedtek

 

Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön és környezetükben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), valamint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A legutóbbi akció ismét az 1-es villamos-vonalon volt, óév továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban – írja tájékoztatójában a BKK.  

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a rendőrök ezúttal 2022. január 12-én ellenőrizték az 1-es villamost, valamint a megállóhelyeket és azok környezetét.

Az akció során az egyenruhások koldulás szabálysértés miatt négy esetben intézkedtek, két szabálytalan gyalogossal szemben eljárást kezdeményeztek, közterületi alkoholfogyasztás miatt pedig egy szabálysértési feljelentést tettek. Köztisztasági szabálysértés miatt egy alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, míg három emberhez mentőt kellett hívni. Elfogtak közben egy 44 éves férfit, aki kábítószer-fogyasztás jeleit mutatta.

 

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve továbbra is várhatók hasonló akciók a fővárosban – olvasható a közleményben.

Cash/fotó: BRFK