Első körben bírság plusz büntetőpont

 

A rendőrök a helyszínen elvették a vezetői engedélyét annak az 53 éves sofőrnek, aki ittasan, a megengedett sebességnél jóval gyorsabban hajtott. Vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek – írja a police.hu.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2022. január 11-én délben Bócsa térségében igazoltatták egy járműszerelvény sofőrjét. Az orosházi férfit azért állították meg, mert a részére megengedett 70 km/h helyett 93 km/h-val közlekedett. Az intézkedés során megdöbbentő dologra derült fény: a kamionvezető a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ezért őt légalkohol-mintavételre előállították. Vezetői engedélyét a rendőrök az intézkedés során a helyszínen elvették.

Az 53 éves sofőr ellen a megyei egyenruhások feljelentése alapján a Kiskőrösi Rendőrkapitányság ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétsége miatt büntetőeljárást indított. A férfival szemben a sebességtúllépés miatt 30 ezer forint közigazgatási bírságot és 4 büntetőpontot is kiszabtak – olvasható a rendőrég honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség