Miközben az unió egyre szigorít, az angolok enyhítenek

 

Az oltottaknak és 18 éven aluliaknak péntektől nem kell indulás előtti teszt, és az érkezés utáni karantén is megszűnik, jelentette be szerda délután Boris Johnson miniszterelnök a parlamentben szerda délután – adta hírül a BBC.

A brit kormány azért könnyített a beutazási szabályokon, mert a koronavírus omikron variánsa dominánssá vált, így a jelenlegi korlátozásoknak már nincs értelmük.

A péntek hajnal 4 órakor életbe lépő szabályok értelmében már nem kell az Angliába való indulás előtt tesztet elvégezni, az érkezés utáni karanténkötelezettség pedig megszűnik.

Grant Shapps közlekedési miniszter Twitteren közzétett posztjában arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a 18 éven aluliakra és az oltott felnőttekre vonatkozik.

Az enyhítés második részeként, vasárnap 4 órától elegendő az érkezés után két nappal egy antigén tesztet végeztetni, és ha ez pozitív lesz, akkor PCR-teszttel kell megerősíttetni.

Az omikron variáns megjelenésekor Anglia mellett több ország is korlátozta a nemzetközi forgalmat, lezárta a határait a dél-afrikai régióból érkezők előtt, Anglia december elején jelentette be, hogy kötelező lesz az indulás előtti teszt elvégzése.

A britek bíznak alakosság átoltottságában és a társadalomban kialakult védelemben, amely lehetővé teszik a korlátozások folyamatos enyhítését – olvasható a hírügynökségi jelentésben.

Cash/fotó: Google