Gyásznap a tapolcai vasúti baleset áldozatainak emlékére

 

Gyásznapot tartottak vasárnap a négy fiatal halálával végződő újévi tapolcai vasúti baleset áldozataira emlékezve a Balaton-felvidéki városban – olvasható a helyi hírekben.

Mint ismeretes közúti közlekedési baleset történt 2022. január 1-jén 9 óra 50 perc körül Tapolca közigazgatási területén, a 7345-ös számú úton, ahol eddig tisztázatlan körülmények között a vasúti átjáróban egy személygépkocsi és az ott közlekedő vonat – a fényjelző készülékműködése és tilos jelzése ellenére – összeütközött.

A gépkocsiban a közeli településen élő öt fiatal utazott. Négy ifjú a helyszínen életét veszítette, míg a hátul, középen ülő lányt súlyos, életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították Szombathelyre a kórházba, ahol azonnal megoperálták, állapotát stabilizálták.

Az előzetes vizsgálatok alapján a gépjárművet vezető fiatal vérében se alkohol, sem egyéb bódítószerre utaló nyomot nem találtak.

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a város hivatalos honlapján azt írta: a délelőtti szentmisén, majd utána a tragédia helyszínén, Tapolca és Kisapáti között gyertyagyújtással emlékezik meg a város közössége az áldozatokról. Január 2-át gyásznappá nyilvánította és az ünnepi díszfényt is kikapcsolták.

A polgármester közölte, kezdeményezi a MÁV-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert több baleset is történt már ott.

 

Azóta a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata közösségi oldalán számolt be arról, hogy a baleset egyik áldozata a klub feladója, Iván Gergő volt. A kapos.hu hírportál szerint a fiatal tehetség 2020 nyarán igazolt a somogyi megyeszékhelyre testvérével, Iván Bencével együtt, a mostani szezonban pedig már egyre többször kapott lehetőséget a kezdőcsapatban is.

A kaposvári klub vasárnap 18 órától gyertyagyújtással emlékezett Iván Gergőre az Arénánál – írta a kapos.hu

Cash/fotó: facebook.com