Hajnali baleset a Podmaniczky-Bajza kereszteződésben

 

Csütörtök éjjel negyed háromkor a Budapest VI. kerület Podmaniczky utcában haladó taxinak ütközött a Bajza utcából érkező Mercedes személygépkocsi. A balesetben a taxis és utasa is sérülést szenvedett.

A baleset körülményeinek pontosítása érdekében megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Kommunikációs Szolgálatát, ahonnan a következőket választ kaptuk:

„A baleset 2021. december 30-án 2 óra 15 perc körül történt, amikor egy Budapest VI. kerület, Bajza utcából Podmaniczky útra kanyarodó Mercedes típusú autó ütközött össze egy Podmaniczky úton haladó Renault típusú taxival.

A taxit egy 34 éves férfi vezette, aki a baleset során súlyos sérülést szenvedett. Utasát, egy 33 éves nőt könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba.
A Mercedes típusú autót vezető 34 éves nő könnyű sérülést szenvedett, őt mintavétel céljából előállították. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.” –
tudtuk meg.

Az Országos Mentőszolgálat érdeklődésünkre az alábbiakat közölte:

„A helyszínre több mentőegységet is riasztottunk, ahol a baleset következtében 3 fő (2 nő és 1 férfi) szenvedett könnyebb sérüléseket. Ellátást követően, stabil állapotban szállítottuk őket kórházba.”

A baleset körülményeit még vizsgálják, viszont a mentők jelentése szerint mindenki könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérüléssel szenvedte el a karambolt.

Mivel minden ilyen esetben kötelező a véralkoholszint helyszíni ellenőrzése, feltehető, hogy a Mercedest vezető hölgy esetében valamit jelezhettek az indikátorok, ha további mintavételt a rendőrök megalapozottnak ítélték.

k.z.t./fotó: rendőrség