Ott is vegyes a felhozatal

 

Előítéleteink hajlamosak befolyásolni sokunkat. Egyeseket már bőrszín, öltözet, megjelenés alapján is megkülönböztetünk, bár valójában csak kétféle ember létezik: jó vagy rossz, ezt pedig tettei minősítik, nem a külső. A taxisok között is található bárány és farkas, és nem csak idehaza. Karácsony előtt ellenőrizte a bécsi hatóság a főváros taxisait. 299 ellenőrzött fuvarosból 50 esetében nem stimmelt a számla – írja az OE24.at.

A bécsi tarifákat minden taxitársaság nagyon pontosan szabályozza. A piaci hivatal az elmúlt hetekben ellenőrizte az árakat és a tarifák szerkezetét. Az ellenőrzött taxik egyhatodára panaszkodtak.

A piaci hivatal (MA 59) 299 taxit ellenőrzött, amelyek közül 50-et kifogásoltak, mert nem tartották be az árkategória tűréshatárát. Eszerint egy utas 20 euróval fizetett többet, de többnyire csak néhány eurót számláztak túl.

A tűréshatár túllépésével a taxit használó bécsiek anyagi kárt szenvedtek.

„A taxitarifa nagyon pontosan szabályozott Bécsben, és ezt természetesen minden taxitársaságnak be kell tartania, függetlenül attól, hogy a közelmúltig autóbérlő cég volt-e vagy sem” – magyarázta Andreas Kutheil, a piaci hivatal igazgatója.

Azonos szabályok, egyforma elbírálások és hatósági következmények ez kényszerítheti ki mindenkiből a jogkövető, udvarias kiszolgálást.

Cash/fotó: Google