Eldőlt melyik a legjobb ár-érték arányú autó Európában

 

A zsűri egyértelmű fölénnyel a Dacia Springet választotta a verseny legjobb és egyben legolcsóbb járművének. Ez óriási újdonság, hiszen az AUTOBEST 21 éves történetében először fordult elő, hogy a zsűri 100%-ban elektromos járművet választott győztesnek – írja sajtóanyagában a gyártó.

A múlt héten az Automobile Awards-on elnyert Good Deal díj után ez az újabb elismerés a Dacia 100%-ban elektromos mobilitásról szóló tervét bizonyítja: nélkülözhetetlen és mindenki számára elérhető.

A 2021. március végén bevezetett Dacia Spring azonnal megtalálta közönségét, hiszen már több mint 43 000 megrendelés érkezett az autóra.

És nem véletlenül: A Spring elérhetővé teszi az elektromos mobilitást, minden olyan kiegészítővel, amely az európai ügyfelek számára elengedhetetlen (navigáció, légkondicionálás, elektromos ablakok, okostelefon-tükrözés stb.), mindezt páratlan áron.

A kompakt SUV külső alatt rekord méretű tágasság rejlik négy üléssel, hatékony és megbízható villanymotorral, valamint akár 305 km-es hatótávolsággal (WLTP City ciklusban – 230 km a WLTP kombinált ciklusban).

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy elnyertük az AUTOBEST 2022 díjat. Ez a díj elismeri a Dacia célját, mindig azt kínálni ügyfeleinknek, amire valóban szükségük van. Egyszerű és mindenki számára elérhető, a Spring jól rezonál a kor követelményeire. Szeretném megköszönni az AUTOBEST zsűritagjainak, hogy elismerték törekvéseink helyességét” – nyilatkozta Denis Le Vot, a Dacia & LADA vezérigazgatója.

A Dacia Spring a 2022 Legjobb Ár-Érték Arányú Autója Európában díj mellett kiváló eredményeket ért el az AUTOBEST által tavaly novemberben megrendezett ECOBEST Challenge 2021 versenyen is, többek között:

– 221 km-es mért hatótávolság kombinált ciklusban (a WLTP-homologizáció szerint 230 km).

– a műszerfal szerint 31 km hatótávolság marad 0%-os töltöttségnél.

– 8,25 km/kWh energiahatékonyság, amely a legjobb a 15 tesztelt jármű közül – olvasható a kiadott sajtóközleményben.

Cash/fotó: renault.hu