Jelzőtáblák, információs állomások segítenek

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával együttműködve a Miskolci Állatkert és Kulturális Központ területén egy speciális közlekedési tanösvényt alakított ki.

A Közlekedésbiztonsági tanösvényt 2021. december 8-án adták át a program támogatói: Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú város polgármestere, Marton Zsombor a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója, Hajdú László a MOL Magyarország Biztonsági igazgatója, és Oláh Tibor az Isaac Pan Corp Reorg Kft. tulajdonosa, valamint a Baleset-megelőzési és Közlekedésbiztonság-technikai Egyesület képviselői.

A megvalósítandó projekt keretében mintegy nyolcszáz méteren kapott szilárd burkolatot a Miskolci Állatkert sétánya.

Az állatkert lehetőséget biztosít a növény és állatvilág megismerésére, ugyanakkor a kialakított közlekedési útvonal lehetővé teszi a közlekedés szabályainak megismerését, mindezt játékosan, közben elsajátítva egy új innovatív eszköz használatát, az e-rollerét.

A projekt célja, hogy az idelátogató érdeklődők, diákok olyan kompetenciákat sajátítsanak el, amelyek szükségesek a biztonságos hétköznapi élethez.

A miskolci állatkertben épülő tanösvényen huszonhárom jelzőtábla segíti a KRESZ szabályok megismerését, valamint három számítógépes információs állomáson a közúti balesetek és a bűncselekmények megelőzését segítő praktikák bemutatására nyílik lehetőség – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség