5,7 milliárdot költenek a korszerűsítésre

 

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) az idén 200 millió forintot költött fejlesztésre. Jövőre is hasonló összeggel terveznek. E mellett 2 új komp, és 2 új katamarán beszerzése is megvalósulhat a korszerűsítések mellett – nyilatkozta Veigl Gábor, a társaság vezérigazgatója az MTI megkeresésére.

A hajókorszerűsítéseknek köszönhetően jövőre egységes műszaki állapotú és arculatú lesz a Bahart hajóflottája – jelezte a cégvezető.

Beszámolója szerint idén a cég zászlóhajójába, a Szent Miklósba új, korszerű motorok kerültek, megújult a belső utastér és a büfé is. A legnagyobb 600 fős utaskapacitással rendelkező Füred katamarán frissen festve, új belsővel és büfékkel szállította az utasokat. A szezonkezdetre a Fonyód és Lelle motoros, valamint a 130 éves nosztalgiahajók, a Helka és a Kelén felkészítése is megtörtént.

A  jövő évről a vezérigazgató elmondta, a környezetvédelmi és üzemanyag-fogyasztási motorkorszerűsítések mellett a Szigliget hajón, a Badacsony katamaránon és a 95. születésnapjára készülő Tünde nosztalgiahajón is megkezdődik a modernizáció. Jövőre nagy hangsúlyt kap a programválaszték és az utastájékoztatás fejlesztése, a menetrendek optimalizálása, és bevezetik az online jegyvásárlási lehetőséget.

A vezérigazgató korábbi tájékoztatása szerint az elmúlt években több elavult vízibuszt is kivontak a forgalomból, és még kettőt terveznek kivonni.

Egy új hajót vásároltak, és a várakozások szerint a jövő szezonra elkészül a két új komp és két katamarán. További hajók vásárlásáról a jövőben döntenek – derül ki az MTI tudósításából.

Forrás: MTI