A kéklámpa-sziréna összezavarta a BMW-st

 

Kettős taxisbalesetben összesen négyen sérültek meg pénteken koraeste a Budapest XIX. kerület Ferihegyre vezető úton, amikor egy megkülönböztető jelzéssel érkező jármű miatt a két taxi lassított, a mögöttük érkező BMW-s pedig beletolta az előtte haladó taxit a legelöl közlekedőbe.

A szokatlan balesettel kapcsolatban érdeklődtünk a BRFK Kommunikációs Osztályánál, ahonnan megkeresésünkre a következő válasz érkezett:

„Tájékoztatjuk, hogy 2021. december 3-án 18:30 perc körüli időben a Budapest, XIX. kerület Ferihegyi repülőtérre vezető úton – az Üllői út és Köki terminál között –  haladt az Üllői út irányából Ferihegy irányába egy BMW típusú autó és vele azonos irányban előtte közlekedett egy Opel és Skoda típusú taxi.

A velük szemből érkező megkülönböztető jelzést használó jármű elengedése érdekében a két taxis lassított és lehúzódott, melynek során a mögöttük haladó BMW nekiütközött az előtte közlekedő Skodának, ami nekiütközött az Opelnek.

A Skoda típusú taxi 42 éves férfi vezetőjét, valamint három utasát, egy 21 éves férfit, egy 30 éves nőt és egy 1 éves gyermeket könnyű sérülésekkel vittek kórházba. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit” – derül ki, mi is okozta a balesetet.

Az Országos Mentőszolgálattól a következő választ kaptuk:

A helyszínre két mentőegységet riasztottunk, ahonnan négy könnyebb sérültet szállítottunk további megfigyelésre kórházba”.

Szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet a résztvevők, ami egy pillanatnyi figyelmetlenség miatt akár sokkal súlyosabb következményekkel is járhatott volna. A két vétlen taxis így is autó nélkül marad egy időre, ami a karácsonyi időszakban komoly bevételkiesést okoz.

k.z.t./fotó: rendőrség