Mindkét sofőr megsérült a balesetben

 

Vasárnap délután – eddig tisztázatlan körülmények között – közúti balesetet szenvedett a Budapest IV. kerület Váci út 44. szám előtt, egy fehér Fiat és egy Toyota taxi. A karambolban mindkét sofőr megsérült, akiket kórházba szállítottak.

Elsődleges információként csak annyi tudtunk, balesetet szenvedett egy taxis a Váci úton, ahová az újpesti mentési egységeket riasztották, mert az egyik sofőr beszorult és feszítővágó kellett a kiszabadításához. Miután személyi sérülés történt, a rendőri intézkedés sem maradhat el. Megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályát, érdeklődve, mit lehet tudni a balesetről: A következő választ kaptuk:

„Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy 2021. november 28-án 15 óra 45 perc körül Budapest IV. kerület, Váci út 44. szám előtt eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze két autó. A baleset során a Fiat típusú személyautót vezető 41 éves férfi, valamint a Toyota típusú taxit vezető 29 éves férfi megsérültek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.”

Azt már az Újpesti Polgárőr Egyesület és ÖTE Fb oldaláról derült ki, hogy a kiérkező tűzoltók, miután áramtalanították a gépkocsikat, valóban feszítővágóval mentették ki az egyik sofőrt.

Az Országos Mentőszolgálat megerősítette, valóban két sérült férfit szállítottak kórházba, miután állapotukat a helyszínen stabilizálták.

A fényképfelvételeket látva, elég intenzív erejű lehetett a járművek ütközési sebessége.

k.z.t./fotó: Rendőrség, Facebook