Kétezerért bunyózott a tettes

 

A budapesti rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki szerda hajnalban feltört egy Csepelen parkoló taxit, majd az őt tetten érő tulajdonost meg is támadta – írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntett gyanúja miatt indított eljárást egy szabolcsi férfival szemben, aki a gyanú szerint 2021. október 19-én hajnalban betörte egy parkoló taxi egyik ablakát Csepelen, majd a járműből 2000 forintot vett magához.

Az autó beriasztott, amit annak tulajdonosa észrevett, így a kocsijához sietett és kérdőre vonta a tetten ért tolvajt. A rendelkezésre álló adatok szerint a gépkocsifeltörő ekkor megpróbálta megütni a sértettet, egy üveget is felé dobott, megfenyegette, majd megpróbált elfutni, de a járőrök a helyszín közelében elfogták.

B. Rolandot a rendőrök a XXI. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a nyomozók rablás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség