Amerikai életérzés kínai álruhában – magyar piacra is

 

A pickup életérzés az amerikai farmergazdaságoktól ered és egyre népszerűbb a világban, így idehaza is, bár főként nem a mezőgazdaságban alkalmazzák, még akkor sem, ha a sofőrök között itt is vannak bőven parasztok. A Nissan Navarára hajazó álruhás gépjármű a kínai Dongfeng.

Az Egyesült Államokban nagyon népszerű pickup kategóriába érkező versenyzők, az elektromos Ford F-150, a Rivian R1T, valamint az egyelőre késlekedő Tesla Cybertruck távol állnak az Európában megszokott méretektől, de ha szeretnénk is ilyen hatalmas kisteherautókat vásárolni, akkor sem kapható egyelőre nálunk. Az Európában népszerű, nagy hagyományokkal rendelkező gyártók elektromos kínálata pedig inkább a városi terepjárók szegmensére koncentrál. A kínai gyártók azonban úgy tűnik igyekeznek betölteni ezt az űrt.

Aki tisztán elektromos kombit szeretne, Európa egyes országaiban már megrendelheti a kínai MG 5 EV modellt. Magyarország sajnos nem tartozik a kiemelt országok közé, így egyelőre nálunk csak szürkeimportban várható a típus megjelenése.

 

A pickup kategóriában úgy tűnik nagyobb szerencsénk lesz, ugyanis a Dongfeng bejelentette Facebook oldalán, hogy hamarosan a magyar piacra is bevezetik a Dongfeng Rich 6 EV modellt, amely gyakorlatilag a Nissan Navara Kínában gyártott testvérmodellje.

A Dongfeng Rich 6 EV 5290 mm hosszú, 1850 mm széles és 1790 mm magas, tengelytávja pedig 3050 mm. Az autó saját tömege 1983 kg, maximális terhelhetősége 490 kg. A dupla kabinos pickup 5 személy szállítására alkalmas. A plató méretei 1510 × 1562 × 475 mm.

A 2019-ben bemutatott modell 67,9 kWh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amely az Európában már kivezetett NEDC szabvány szerint 403 km hatótávolsághoz elegendő. Az autót 163 lóerő maximális teljesítménnyel és 420 Nm max. forgatónyomatékkal rendelkező állandó mágneses szinkronmotor hajtja. A végsebesség 110 km/h. A töltésről egyelőre annyit tudunk, hogy 45 perc szükséges a 80%-os töltöttségi szint eléréséhez – derül ki a gyártó posztjából.

Cash/fotó: Youtube