Ingyenes ellátás, hangárbejárás, emlék beszállókártya

 

Miután az új-zélandi légitársaság bejelentette, hogy csak koronavírus ellen beoltott utasokat fog nemzetközi járatain szállítani, az ország járványügyi hatóságának rendelkezésére bocsátotta egyik Boeing 787 Dreamlinerét, hogy annak üzleti osztályán adják be a jelentkezőknek a vakcinát – írja az Airportál.

Az Air New Zealand a hatóságokkal együttműködve október 16-ra, szombatra hirdette meg a „Jabaseat” elnevezésű eseményt, amelyen új-zélandiak kaphatják meg Pfizer-oltásukat.

A légitársaság azonban igyekszik emlékezetessé tenni a napot, ezért plusz szolgáltatásokat is nyújt azoknak az Aucklandben élőknek, akik jelentkeznek.

Amellett, hogy egy Boeing 787 üzleti osztályú ülésében kaphatják meg az oltást, utána a megfigyelés idő alatt a turista osztályon ingyenes ellátást és egy egyedi beszállókártyát is kapnak emlékként.

Emellett egy hangártúrán is részt vehetnek, ahol a repülőgépek karbantartásával kapcsolatban tudhatnak meg információkat.

Az Air New Zealand a hónap elején jelentette be, hogy jövő év február elsejétől újraindítják egyes nemzetközi járataikat, de azokon csak oltott utasok lehetnek. „Ez az új realitás a nemzetközi utazásban” – fogalmazott Greg Foran, a cég vezérigazgatója. Emellett a személyzet minden tagjának kötelező lesz az oltás felvétele.

Új-Zéland tavaly március óta zárva tartja határait, kísérleti jelleggel, Ausztráliával közösen hoztak létre utazási buborékot, amelyet a fertőzöttek számának emelkedésekor felfüggesztettek, később újraindítottak.

Az országban az élet többnyire valamilyen fokú lezárások mellett zajlik, de a kormány most más stratégiát követ, az átoltottságot szeretnék emelni, hogy ne legyen szükség újabb lezárásokra. Eddig a teljes lakosság 70 százaléka kapta meg legalább az első adag oltást – derül ki a tudósításból.

 

Cash/fotó: ANZ