Filmbe illő sztori Honkogban

 

A tájfun és egy sör lett a veszte a hatóságok elől bujkáló tettesnek Hongkongban, akit gyilkosságért köröztek a hatóságok – derül ki a BBC cikkéből.

A gyilkost lebuktató Tracy, szerda délután leugrott a boltba a hongkongi Lamma szigetén, ahol szóba elegyedett egy sörrel a kezében üldögélő, „elbűvölő és kedves” úriemberrel. A férfi éppen sörözött. Vettek még pár üveggel a nedűből, kellemesen elbeszélgettek, majd a tájfun hozta lezúduló eső láttán elköszöntek egymástól.

A vihar végigsöpört a szigeten, Tracy visszament a boltba, ahol megint belefutott  a teljesen szétázott „úriemberbe”. Akkor lett neki gyanús a dolog, hiszen miért ne menne haza bárki a vihar elől. Tracy rá is kérdezett, hogy merre lakik a férfi, és akkor elkezdte összerakni a puzzle-t.

Az iszogató alkalmi ismerőst ugyanis kereste a rendőrség, a gyanú szerint elvágta a torkát egy taxisnak valahol a főszigeten, és az idilli Lammára menekült.

Tracy hazarohant, megnézte a körözési listát az interneten, és hívta a rendőröket, miután rádöbbent, hogy újdonsült ivócimborája valójában a gyilkos.

„Nem ijedtem meg. Egész jót beszélgettünk. Csak sajnálom az egész helyzetet”

– mondta a nyomravezető nő.

Hongkongban ritkaságszámba mennek az erőszakos bűncselekmények, a taxis meggyilkolása különösen nagy hatással volt a sziget lakóira.

Cash/fotó: Facebook