A jövőben 1700 kézbesítőnek nem kell tekernie

 

Az esztergomi Neuzer Kerékpár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szállíthat több mint 1700 elektromos rásegítésű kerékpárt az állami nagyvállalatnak, összesen nettó 1 028 875 200 forintért – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

A pályázati eredményhirdetési dokumentáció szerint az adásvételi szerződés megkötése elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzésére irányult. A dokumentációban részletezett feltételek szerint így alakulnak a mennyiségek: összesen 1704 darab elektromos rásegítésű kerékpárt kell leszállítani, ebből az alapmennyiség (fix mennyiség) 1193 darab, az opciós mennyiség 511 darab.

Az értékelésnél a minőséget 10+10, az árat 80 százalékos súllyal vették figyelembe. A fix mennyiséget 120-180 nap alatt kell leszállítani. A kötelezően előírt 24 hónapon felüli jótállás időtartama legfeljebb 48 hónap.

A Magyar Postának összesen 511 darab mennyiségig elektromos kerékpár esetében vételi (opciós) joga van, de ez lehívási kötelezettséget nem jelent. Így a Posta nem vállal kötelezettséget arra, hogy az opciót részben vagy teljes egészében lehívja.

Megjegyezték még, hogy volt egy részajánlat is, de azt kizárták. Indokként azt írták: „megvizsgálták a részajánlattétel lehetőségét és azt nem tartják gazdaságilag észszerűnek, mivel a közpénzek hatékony felhasználása érdekében a beszerzésre tervezett eszközök használata és üzemeltetése (javítás-karbantartás) teljesen homogén eszközparkot feltételez.”

A szerződés maximum 24 hónapra szól. Csupán annyi érdekességet a tenderhez, miszerint egyetlen ajánlat érkezett a pályázatra, aki végül meg is nyerte azt – olvasható a közbeszerzési értesítőben.

Cash/fotó: Magyar Posta