Porsche kontra Toyota

 

Újabb hajnali taxisbaleset ezúttal a Blaha Lujza téren. Az eset 20120. október 3-án 4 óra 30 perckor történt. Egy Porsche személygépkocsi az Erzsébet körút felől érkezett a Blahára, ahol balra fordult(!) a Keleti pályaudvar felé, eközben karambolozott a vele szemben szabályosan érkező Toyota taxival.

A hétvége hajnali órái nem voltak túl szerencsések a fővárosi taxisok számára. Szombat hajnalban a főváros XIII. kerület Lehel térnél bombáztak le egy Skoda taxit, míg vasárnapra virradóan a Blahán. Szerencse a szerencsétlenségben, egyik helyen sem sérültek meg a vétlen fuvarozók, bár az őket ért kárt teljes egészében nem téríti meg egyetlen biztosító sem. A javítás, totálkár esetén az autócsere, az ügyintézés, esetleg a következő munkaeszköz megvásárlására fordított idő munkanap-kiesésekkel jár és szinte biztosan nem térül meg soha. Az avultatás miatt pedig a ráfizetés borítékolható. Ennyit a vétlen taxis „szerencséjéről”.

Visszatérve ez utóbbi esetre. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint: 2021. október 3-án 4 óra 30 perc körüli időben Budapest, Blaha Lujza téren, ahol egy külföldi rendszámú Porsche típusú gépjármű ütközött egy férfi által vezetett Toyota típusú taxival. A Porsche vezetője az Oktogon irányából, az Erzsébet körútról szabálytalanul próbált kanyarodni a Keleti pályaudvar irányába, amikor összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő, utas nélküli taxival.

A baleset bekövetkezéséért a Porsche vezetője elismerte a felelősségét, akit az intézkedő rendőrök helyszíni bírsággal sújtottak. A baleset során személyi sérülés nem történt – derül ki a kommunikációs osztály magazinunknak megküldött tájékoztatójából.

k.z.t./fotó: Budapesti Taxisok, Rendőrség