Rendőrök, fegyőrök csapaterőben

 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai egy megtervezett gyakorlatot hajtottak végre kedd délelőtt – írja a police.hu.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet az együttműködő partnereivel közösen rendvédelmi és csapatszolgálati gyakorlatot hajtott végre 2021. szeptember 28-án délelőtt.

A gyakorlat során az intézetben egy szándékos gyújtogatás miatt keletkezett tűz kapcsán a fogvatartottak hozzátartozói gyülekezni kezdenek a kapu előtt, majd az egyre nagyobb létszámú tömeg agresszív fellépése miatt a rendőrség csapatszolgálati százada a helyszínre vonult.

A feladat végrehajtásának célja az állomány rendkívüli esemény bekövetkezésekor történő szolgálati tevékenységének gyakorlása, a reagáló képességének felmérése, a vezetés-irányítás rendjének pontosítása, illetve a két hatóság közti együttműködés és információcsere működőképességének ellenőrzése volt.

A gyakorlat során továbbá kiemelt figyelmet fordítottak a résztvevő erők tevékenységének összehangolására és a beavatkozási készségük szintjének fejlesztésére is – ismerhető meg a beszámolóból.

k.z.t./fotó: police.hu