Vasárnap kiállítás majd felvonulás a fővárosban

 

Napjainkban ünnepli fennállásának 140. esztendejét Budapest rendőrsége. Ennek kapcsán több programmal készültek a jelenkor egyenruhásai az évfordulóra. Ennek egyik formáját már a héten láthattuk a Széll Kálmán téren, most vasárnap a Várban előbb egy kortörténeti technikai bemutatót tartanak, majd egy kört tesznek Buda és Pest kerületeiben – írja a BRFK közösségi portálja.

A múlt század képeinek mindenképp van egy közös vonásuk; a fotográfiákon szereplő veteránok egykor mind a rendőrség kötelékében szolgáltak. A budapesti rendőrség idén 140 éves. A múltunkat felelevenítő fekete-fehér fotókon látható veterán járművek közül pedig vannak olyanok, melyek ma is „eredeti” színükben pompáznak. Mi ezeket a rendőrségi járműveket mutatjuk meg a hétvégén!

A régi idők autóival, motorjaival szeptember 26-án vasárnap találkozhattok a Szent György téren a Sándor palotánál 11 és 13 óra között. A kiállítás után 13 órától nagyszabású autós felvonulás indul a Szent György utca – Palota út- Dózsa György tér – Krisztina körút – Erzsébet híd – Szabad sajtó út – Kossuth Lajos utca – Astoria – Károly körút – Andrássy út és Hősök tere útvonalon.

 

Mindenkit szeretettel várunk a kiállításra és a felvonulásra, találkozzunk vasárnap – olvasható a szervezet Facebook oldalán.

k.z.t./fotó: Rendőrség