Centrumhoz közeledve többet kellene fizetni

 

Jövő márciusától Bécs egész területén fizetős lesz a felszíni parkolás. Hétfőtől péntekig, 9:00 és 22:00 óra között a főváros minden kerületében bérletet kell váltani, vagy parkolójegyet helyezni a szélvédő mögé. Több fórumon is azt követelik, hogy terjesszék ki szombatra is a fizetős parkolást – írja az orf.at.

A szombati díjköteles parkolás fő követelői a Bécsi Zöldek. Szerintük fizetniük kell azoknak a vidékieknek, akik autóval érkeznek bevásárlókörútjukra Bécsbe. Az Osztrák Közlekedési Klub (VCÖ) is értelmét látja a parkolás fizetőssé tételének szombati napokon. Szerintük minél közelebb parkolunk a város központjához, annál többet kellene fizetnünk.

A Bécsi Gazdasági Kamara 2020 év elején tett javaslatában három zónára osztaná a várost. A belvárosban lenne a legdrágább, a 2.-tól 9.-ig, valamint a 20. kerületekben lenne közepesen drága, a Gürtelen kívül és a Dunán túl lenne a legolcsóbb a parkolási díj. A Bécsi Gazdasági Kamara hétköznapokon 22:00 óra helyett 20:00 óráig és szombat délig tenné díjkötelessé a parkolást.

Bécs városvezetése szerint azonban továbbra is ingyenes marad szombatonként a parkolás. A parkolóbérleteket december 1-től, a körzeti hivatalokban lehet igényelni – osztotta meg az információt az Autószektor.

Cash/fotó: Google