A repülőtér két legjobb parkolóját kapják

 

A hamburgi repülőtéren a beszállási zónák első két helyét a jövőben elektromos taxiknak fogják fenntartani. Hamburgban jelenleg körülbelül 50 e-taxi közlekedik – írja az automobilwoche.de.

Az e-taxik elsőbbsége: Anjes Tjarks (jobbra) Közlekedési szenátor és Michael Eggenschwiler repülőtér-igazgató új exkluzív sávot nyit. (Fotó: Hamburgi repülőtér)

Az elektromos taxiknak elsőbbségük van a hamburgi repülőtéren. A repülőtér beszállási zónájának első két helyét most tisztán elektromos taxik számára tartják fenn, ahogy azt a repülőtér bejelentette.

Ezenkívül az elektromos taxiknak saját várakozóterük lesz gyorstöltő-állomással, ahonnan saját sávjukon keresztül érkeznek a terminálokhoz. A közlekedési hatóság tájékoztatása szerint jelenleg körülbelül 50 e-taxi közlekedik Hamburgban. A szenátus szerint március végén 2864 taxit regisztráltak a városban.

„Ha összehasonlítjuk az utasok taxijának reklámozását egy autóversennyel, akkor az e-taxik mostantól mindig a pole pozícióban vannak” – mondta Michael Eggenschwiler, a repülőtér igazgatója.  Maga a repülőtér is az elektromobilitásra támaszkodik. „Közben még repülőgépeket is tolunk tiszta elektromos energiával, és napenergiával üzemeltetjük az utaslépcsőket.”

 

Anjes Tjarks (zöldek) közlekedési szenátor elmondta, hogy szerinte nagyszerű jel, hogy a repülőtér valódi előnyökkel támogatja a Zukunftstaxi-projektet az e-taxik számára, mivel a repülőtér az egyik legfontosabb referenciapont a taxiipar számára.  „Biztos vagyok benne: ez segíthet meggyőzni egyiket vagy másikat, akik még nem döntöttek, hogy váltsanak e-taxira.” – derül ki az Autószektor tudósításból.

Cash/fotó:Hamburgi repülőtér