A dupla záróvonal sem volt visszatartó erő

 

A Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság felvételét a rendőrség facebook oldalán tette közzé, ahol a levegőből drón segítségével tökéletesen rögzítették a nehézgépjármű szabálysértését majd ezután a motoros rendőr már intézkedett is a szabályt figyelmen kívül hagyó sofőrrel szemben.

A Veszprém megyei rendőrök a levegőből is felügyelték a forgalmat a 8-as számú főúton, amikor látták ezt a manővert, ami több mint dühítő. A felvételen jól látszik, amint a sofőr nemcsak az előzni tilos táblát hagyja figyelmen kívül, hanem a dupla záróvonalat is átlépi.

 

Szerencsére nem történt baj, de a motoros rendőrök már készenlétben álltak, és a hajmeresztő szabálytalanság észlelése után azonnal megállították a 63 éves sofőrt, akivel szemben eljárást indítottak.

Itt és most nem arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a volán mögött ülők ne csak az út széleit kutatva keressék a rendőröket, hanem az eget is kémleljék a drónok miatt, hanem arra, hogy ne veszélyeztessék se magukat, pláne közlekedő társaikat. Mindenki tartsa be a közlekedési szabályokat.

k.z.t./fotó: police.hu