Sávszűkítések és sebességkorlátozások várhatóak

 

Az M3-as autópálya több szakaszán forgalomkorlátozás lesz szeptember 17-ig karbantartási munkák miatt – tájékoztat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Repedéskiöntést, sövényvágást és burkolatjelfestést végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az M3-as autópályán szeptember 17-ig, péntekig. A Vásárosnamény felé vezető oldalon a 26-os és 63-as kilométerszelvények között több helyszínen, a Budapest felé tartó oldalon szerdán a 28-as és 30-as, pénteken pedig az 54-es és 63-as kilométerszelvények között várható forgalomkorlátozással járó munkavégzés a belső sávban.

A munkavégzések ideje alatt, 8 és 16 óra között a forgalom az érintett szakaszokon egy sávra szűkül, továbbá 80 km/órás sebességkorlátozást is bevezetnek a szakemberek.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a torlódások hosszának minimalizálása érdekében kellő időben és egymást segítve soroljanak be a forgalmi sávba.

A karbantartási munkák idején a hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu  weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék – olvasható a közleményben.

Cash/fotó: Magyar Közút