Margitszigettől Pesten, Budán át a Bikás parkig

 

A belvárosi forgalom enyhítéséért gurulnak. Az év legnagyobb roller-felvonulását szervezik a fővárosban – írja az Autószektor.

A résztvevők a Margitszigeten gyülekeznek 2021. szeptember 5-én (vasárnap) és Újvári Péter gurulónagykövet vezetésével, valamint rendőri biztosítással kilenc kilométert tesznek meg Pesten, majd Budán, egészen a Bikás parkig.

A rendezvény fő célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetkímélő gurulóeszközök használatára.

Az idei év legnagyobb roller-és gurulóeszköz-felvonulása szeptember 5-én, 12.30 órakor a margitszigeti szökőkúttól indul és átszelve a két városrészt a Bikás Parkig gurul, ahová 13.30 órakor érkeznek meg a résztvevők.

A szervezők nemcsak rollereseket várnak a rendezvényre, hanem az elektromos egykerekűsöket, hoverboardosokat, kerékpárosokat, gördeszkásokat, longboardosokat és a görkorisokat is. Minden alternatív gurulóeszközzel érkező csatlakozhat a felvonuláshoz, ezzel is hangsúlyozva, autók nélkül is kiválóan, sőt gyorsan lehet haladni a városban, szénmonoxid kibocsátás nélkül!

A Bikás Park által szervezett Klíma és Környezetvédelmi Napon Újvári Péter hasznos tippeket ad, hogyan érdemes rollerrel közlekedni a városokban, beszél a gurulás veszélyeiről, hátrányairól és előnyeiről – derül ki a beharangozóból.

Cash/fotó: Google