A tolvaj elmenekült, az autót sodorta az ár

 

Vácig üldözték a rendőrök azt a férfit, aki egy lopott BMW-vel igyekezett meglépni az egyenruhások elől. Annyi előnyre sikerült szert tennie, hogy a váci komplejárónál az autóból kiszállt és hagyta, hogy a gépkocsi a Dunába csússzon, ő pedig gyalog a helyszínről elmenekült.

Rétsági Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele ügyében folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Ennek során 2021. augusztus 29-én 12 óra után pár perccel bejelentést kaptak, miszerint elloptak egy BMW típusú személygépkocsi. Azonnal a nyomába eredtek s már Vácott jártak, amikor a gyanúsított a lopott sötét színű BMW-vel a Duna partra hajtott és ott a komplejárónál kiszállt az autóból és elfutott. A kocsi belegurult a folyóba és az addig sodorta, mígnem a medernél egy fa meg nem akasztotta. A kiérkező rendőrök hosszasan keresték a tolvajt, de nem találták. Az ügyről hétfőre ígértek bővebb tájékoztatást.

A folyóba elsüllyedt és megrekedt autót a Váci hivatásos tűzoltók valamint Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársai vontatták a partra és adták át a rendőrségnek.

A történetről egy szemtanú a Facebook oldalán így számolt be: a játszótéren voltunk, amikor arra lettem figyelmes, hogy mintegy repülőgép, olyan hangosan és gyorsan jött egy autó. Megjelent a Fekete utcában, majd lehajtott a partra – az autót hátrahagyva a vezető kiugrott belőle és elszaladt. Nem sokkal később megérkeztek a rendőrök is.

A fényképfelvételt készítő személy szerint az autó a kompkikötő felől érkezett a kerékpárúton és a Vízimalom utcánál lehajtott a folyópartra, bele a Dunába, csak előtte a sofőr kiszállt és elfutott. Az autó pedig addig sodródott, amíg a fa meg nem akasztotta, ott fotózta le – mesélte el a Budapest Környéke munkatársának.

k.z.t./fotó: Bpk olvasója