Aki felismeri, értesítse a zsarukat!

 

A tolvaj nem sejtette, hogy Józsefvárosban egy parkoló taxiból ellopott brifkóban talált bankkártya használatakor a kamera rögzíti a fizimiskáját. Az eset még június 30-án történt, ám csak most derült ki, felvétel is van a tettesről – tette közzé a bizonyítékot a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága 01080/2050/2021. bűnügyi számon lopás bűntett és más bűncselekmény gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettes 2021. június 30-án ellopta a feljelentő pénztárcáját egy Józsefvárosban parkoló taxiból, amiben iratok, pénz és bankkártya volt.  A lopott bankkártyával később vásároltak is, amelyről felvétel készült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható személyt felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon – olvasható a rendőrség honlapján.

Taxisról lévén szó, mindenki jól vésse a férfi képét a memóriájába, mert aki egyszer lopott taxiból az megteszi másodszor is. Bárki mellé és mögé is beülhet, aztán nehogy meglepetés érje a sofőrt. Brifkót meg nem hagyjuk parkoló autóban sehol, nemhogy Józsefvárosban, ahol ugyan 5,5 négyzetkilométeren közel száz térfigyelőkamera pásztázza a közterületet – nem véletlenül. Azonban itt mégsem ezeken tűnt fel az elkövető, hanem az üzletben, ahol a megszerzett bankkártyával fizetett. Ha bárki felismeri a tolvajt, jelezze azt az egyenruhásoknak, hogy ne legyen több áldozat, se a taxisok, se mások közül!

k.z.t./fotó: police.hu