Mindössze két tucatot készítenek a hiperautóból

 

Ezt tényleg befektetőknek készítik, hiszen a 24 darabos egyedi alkotás, a 2,1 millió dolláros ár és a beígért 500 km/h sebesség csak a multimilliomosok kiváltsága. Földi halandóknak marad a rácsodálkozás: hűha, nahát…3, 4.

Kaliforniában, a múlt heti The Quail at the Pebble Beach rendezvényen jelentette be a Hennessey Performance, hogy már nincs elérhető példány a Venom F5-ből. A 2,1 millió dollárba, azaz 630 millió forintba kerülő, saját fejlesztésű hiperautóból mindössze 24 darabot gyárt a kis amerikai tuningcég.

A Venom F5-öt egy 6,6 literes, 1842 lóerős ikerturbós V8-as motor hajtja, az erőforrás maximális nyomatéka 1617 Nm. Így a Hennessey nem csupán minden idők legerősebb benzinmotoros utcai autója (a Bugatti Bolide erősebb, de közúton nem használható), de egyben a leggyorsabb is a maga 500 km/h feletti végsebességével.

„Az, hogy a két legfrissebb F5-öst kiállíthattuk a The Quailen és a Pebble Beach-en a Lamborghini, a Bugatti, és a Koenigsegg standja mellett, hatalmas megtiszteltetést jelentett az egész Hennessey csapatnak” – nyilatkozta John Hennessey, a Hennessey Performance alapító főnöke. „Az a tény, hogy sikerült az utolsó példányokra is megrendelőt találnunk itt, azok után, hogy látták az autót élőben, a bizonyíték arra, hogy milyen minőségi munkát végeztünk. És még nem is értük el az autóban rejlő teljes potenciált!” – tette hozzá.

„A gyártás már elkezdődött, az első példányokat még idén leszállítjuk az ügyfeleknek, az utolsó 2023-ban fog elkészülni. Pár dolgot még nem árultunk el az F5-tel kapcsolatban, például a készülő Track csomagot, és egy másikat, ami szó szerint nem evilági élményt ad majd” – fejezte be John Hennessey.

 

Cash/fotó: Nenessey Venom