Szeptemberben már napi két járat

 

Hosszú szünet után újra közlekedik a British Airways Budapest és London közötti járata, Airbus A320-asaival egyelőre heti háromszor teljesíti a távot, de szeptemberben már mindennap kétszer indulnak a járatok.

A Budapest Airport a Facebook-oldalán közölte, hogy mostantól szerdán, pénteken és vasárnap is elérhető a brit légitársaság Heathrow-ra közlekedő járata, de szeptemberben már napi kétszer is repülnek majd London legforgalmasabb repülőtere és Ferihegy között.

London volt a legnépszerűbb célállomás a Budapest Airport kínálatában a járvány előtt, évente több mint egymillióan repültek a két főváros között. Jelenleg a Wizz Air heti húsz járatot közlekedtet Lutonra, a Ryanair heti 21-et Stanstedre, az Easyjet pedig heti négyet Gatwickre.

A British Airways járatainak visszaállítását a Boris Johnson vezette kormányzat intézkedései is nehezítették, mivel Magyarország sokáig olyan besorolást kapott, amely kötelező karantént vont maga után. Jelenlegi szabályok szerint a mindkét, Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elfogadott vakcina beadásától függetlenül mindenkinek rendelkeznie kell a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi PCR- vagy antigén teszt negatív eredményével – hívja fel a figyelmet az Airportál az oldalán.

Cash/fotó: facebook.com