Mesevonat, madársuli és sok-sok meglepetés

 

A Zsuzsi Erdei Vasút augusztus utolsó hétvégéjén is izgalmas programokkal várja mindazokat, akik a természet közelségére és tartalmas kikapcsolódásra vágynak. A tanévkezdés előtt kitűnő zöldprogram kicsiknek, nagyoknak. 

Debrecen egyik legnépszerűbb családbarát attrakciója, az idén 139 éves Zsuzsi Erdei Vasút egész nyáron fáradhatatlanul szállította az utasokat, akiket hétről hétre izgalmas programokkal várt a hármashegyi pihenőerdőben. A nyár lassan véget ér, a Zsuzsi azonban továbbra sem pihen, augusztus utolsó hétvégéjén és szeptember folyamán is olyan programokkal kedveskedik utasainak, melyek garantáltan maradandó élmények lesznek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A soron következő hétvégén legnépszerűbb programjaikkal készülnek:

augusztus 28-án, szombaton újra zakatol a Mesevonat,

augusztus 29-én, vasárnap pedig a Madársuli érkezik ismét közkedvelt „tanítványaival”.

Pár hete hatalmas siker volt a népszerű mesék világát megidéző Mesevonat, ami szombaton újra mesés kalandokkal várja a családokat. Ezúttal is lesznek interaktív meseelőadások és izgalmas feladványokkal színesített erdei meseösvény, valamint gólyalábas produkció, hennafestés és alkotókuckó. A gyerekeket 9 óra 45 perckor, a kisvonat indulása előtt Szentgyörgyi Rozi és a Kuckósok rövid meglepetés-előadása várja a Ruyter utcai kiinduló állomáson. Az utazást követően, Hármashegyalján Kiss Gergely Máté, a Csokonai Színház színművésze gólyalábon köszönti a leszálló utasokat, akik a Természet Háza melletti pihenőhelyen A répa című interaktív meseelőadást nézhetik meg Szentgyörgyi Rozi és a Kuckósok előadásában. Ezúttal is jelen lesz Sőrés Rozka mesemondó és Réti Tibor előadóművész, akik izgalmas láncmesékkel és zenés meseelőadással szórakoztatják majd a közönséget. Az alkotókuckóban a gyerekek természetes anyagokból készíthetnek vidám alkotásokat, fakorongokból különböző erdei állatokat és famozdonyos nyakláncot, de lesz hennafestés is. Az erdei meseösvényen haladva, pedig titkos kódokat lehet majd megfejteni, amiért természetesen a jutalom sem marad majd el.

A Mesevonat augusztus 28-án, szombaton 10 órakor indul a Ruyter utcai kiinduló állomásról és 13 órakor indul vissza Hármashegyaljáról Debrecenbe.

Augusztus 29-én, vasárnap a Zsuzsi Erdei Vasút állandó vendége, a Madársuli érkezik újra Hármashegyaljára, akik ezúttal a Föld leggyorsabb madarairól tartanak interaktív előadást és bemutatót. Az érdekességeket természetesen igazi madarakkal demonstrálja majd Imre István madarász, a Madársuli alapítója, így jelen lesz Jenő, a vándorsólyom, akinek lehetőség lesz majd testközelből tanulmányozni minden porcikáját, hogy megtudjuk, hogyan válhatott faja a Föld leggyorsabb állatává, hogyan élik mindennapjaikat a vándorsólymok és lesznek az ember társai a solymászatban. Az interaktív bemutató után a szelfizés sem maradhat el a Madársuli többi növendékével, Törpivel, a kis kuvikkal és a beszélő papagájokkal, de most is lesz bátorságpróba, így a gyerekek saját maguk reptethetik majd meg a program főszereplőjét, Jenőt.

A programra 8:30-kor és 11:15-kor indulnak a járatok a Ruyter utcai kiinduló állomásról és 10.00, valamint 13.00 órakor indulnak vissza Hármashegyaljáról Debrecenbe – derül ki a programajánlóból.

Cash/fotó: Google