Félmillió euró az S osztályú V12-es Mercedes

 

Nem ismernek lehetetlent a Mercedesnél sem. Ha biztonságos autóra van szükség, akkor íme az S 680 Guard, ami ugyan félmillió eurót kóstál, de a kézi lőfegyverek ellen védelmet biztosít. Kereslet is lehet rá, különben nem fejlesztette volna ki a gyártó.

A sima S-osztállyal megegyező modell négy- és ötüléses kivitelben is elérhető.

A Mercedes pár napja, különösebb felhajtás nélkül bemutatta az új S 680 Guard 4MATIC modellt. Az üzleti vezetők, hírességek és államfők számára tervezett páncélozott luxusszedán a hírek szerint 500.000 euróba, aktuális árfolyam számítva durván 180 millió forintba kerül.

Bár az autógyártó szűkszavúan nyilatkozott a pontos specifikációról, a német kiadványok szerint az autó a hosszú tengelytávú S-osztályra épül, és VR10 védelmi szintet kínál. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az utasok nagy biztonságban érezhetik magukat, a kézifegyverekből kilőtt lövedékektől elméletileg nem kell tartaniuk.

A konkrétumok egyelőre kevéssé ismertek, de a hírek szerint az autó többrétegű üveggel és körülbelül egy centiméter vastagságú polikarbonát ablakokkal van felszerelve. A modell emellett védett utastérrel és defekttűrő abroncsokkal is büszkélkedhet, utóbbi azért lényeges, mert egy esetlegesen bekövetkező támadás során nagyon fontos, hogy a jármű minél előbb el tudjon tűnni a helyszínről.

Az S Guard állítólag számos opciót, köztük tűzoltó rendszert és vészhelyzeti frisslevegő-rendszert is kínál. Ahogy a neve is mutatja, ez utóbbi friss levegőt pumpál az utastérbe, hogy megvédje az utasokat a füsttől vagy a gázoktól. A modell négy- és ötüléses kivitelben is elérhető, és gyakorlatilag megegyezik a normál S-osztállyal. Ennek eredményeképpen a vásárlók prémium minőségű bőrt, fa díszítéseket és high-tech kütyük sorát találják a kocsiban. A modell igény esetén hűtőszekrénnyel is felszerelhető.

 

A motorháztető alatt egy 6,0 literes, duplaturbós V12-es motor dolgozik, amely több mint 600 lóerőt és 830 Nm nyomatékot produkál. Ezt a teljesítményt feltehetően egy kilencfokozatú automata sebességváltóhoz juttatja el a kerekekhez. Az S 680 Guard 4MATIC gyártása állítólag 51 napot vesz igénybe – olvasható az alapjarat.hu hírei között.

Cash/fotó: carscoops.com