Közel 12 ezer villanyautót értékesítettek júliusban

 

A Hyundai globális eladásai 13%-os csökkenést mutattak júliusban mindössze 137.962 darab eladott autóval. Viszont a hálózatról tölthető autókat vitték, mint a cukrot. A harmadik egymást követő hónapban új rekordok álltak be a tisztán elektromos autók eladásából – számol be a hírről az e-cars.hu.

A Hyundai összesen 11.742 darab hálózatról tölthető elektromos autót adott el júliusban, ami 39%-al több mint egy évvel korábban. Ezzel pedig az elektromos modellek részesedésre 8,5%-ra ugrott. A legtöbbet eladott hajtáslánc természetesen a tisztán elektromos meghajtás volt, ebből 10.210 darab fogyott (35%-al emelkedett), míg a plug-in hibridekből 1.532 (67%-al emelkedett).

A hidrogén tüzelőanyag-cellás modellekből pedig csak 586 darab lelt gazdára.

A hónap sztárja az új Hyundai Ioniq 5 volt, melyből 8.068 darab talált gazdára. Ezzel a modellel pedig a Hyundai elérte a teljes elektromos értékesítésének több mint a kétharmadát.

Érdemes megemlíteni, hogy a legyártott Ioniq 5 modellek több mint a fele exportra került. Egészen pontosan 4.621 darab landolt a világ számos pontján.

Az Ioniq 5 sikerén felbuzdulva a Kona csillaga halványulni látszik, ugyanis a vállalat júliusban mindössze 1.317 modellt értékesített a világon – olvasható a honlapon.

Cash/fotó: hyundai.hu