Utasokkal szenvedett balesetet

 

Könnyebb sérülést szenvedtek annak a 67 esztendős zalaegerszegi taxisnak az utasai, aki 2021. augusztus 16-án 17 óra 15 perckor haladt a megyeszékhely Kossuth útján, amikor az 55. szám alóli parkolóból kihajtó 24 éves csatári nő, BMW-jével nekiütközött az Opelnek, ami ennek következtében a tetejére borult – tudtuk meg a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálatától.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Pál-Tóth Evelin főhadnagy tájékoztatása szerint 2021. augusztus 16-án 17 óra 15 perckor a Kossuth út 55. számú épület előtti parkolóból hajtott ki BMW típusú személyautóval egy 24 éves csatári nő. Eközben nem adott elsőbbséget a balról érkező Opel típusú taxinak és karamboloztak.

Az ütközéstől a BMW parkoló autónak csapódott, míg az Opel az út közepén felborult. A taxi vezetője, egy 67 éves zalaegerszegi férfi, valamint utasai – 27 éves nő 2 és 5 éves gyermekével – könnyebben megsérültek.

A BMW vezetője nem sebesült meg. A balesetben résztvevő gépjárművezetők nem fogyasztottak alkoholt, a karambolt előidéző nő nem állt tudatmódosítószer befolyása alatt.

Rendőrség a helyszínelés idejére lezárta az utat és elterelte a forgalmat. A hatóság közúti baleset okozása miatt eljárást indított.

k.z.t./fotó: Zala MRFK Sajtó