Autóját és mobilját is elkobozták

 

Több év letöltendő börtönbüntetésre számíthat az a fővárosi fuvarozó, aki taxijával és egy másik személygépkocsival segítettek Ausztriába kijuttatni szír állampolgárokat. Ellenük embercsempészés bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség – olvasható a kiadott közleményben.

A vádirat szerint a vádlottak egyike, egy 49 éves, személytaxi-szolgáltatás végzésével foglalkozó budapesti férfi valamint egy szintén 49 éves tiszafüredi nő, 2021. február 18-án két személygépkocsival a szerb-magyar határhoz utazott, hogy ott – Magyarország területére egy nappal korábban jogellenesen átjutó – 4 szír állampolgárt ellenérték fejében az osztrák-magyar határhoz szállítsanak.

A férfit, két migránssal a taxijában február 18-án a késő délutáni órákban Devecser térségében ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóság Járőr Osztályának pápai munkatársai.

A nő az általa szállított két külföldi állampolgárt Szombathely térségében tette ki a  gépkocsiból és 150-200 eurót akart kérni tőlük a szállításért, ám azok a gépkocsiból kiszállva elszaladtak.

Az ügyészség a nyomozás során letartóztatott vádlottakkal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak, továbbá indítványozta, hogy a bíróság kobozza el mindkét, szállításhoz használt járművet és a férfi mobiltelefonját – olvasható a tájékoztató anyagban.

k.z.t./fotó: Ügyészség