Utaskísérőket is toboroznak

 

Az évtized végéig 4 600 pilótával bővíti munkatársai számát a Wizz Air, a következő tíz évben várhatóan 500 gépesre bővül majd a légitársaság flottája – írja az airportal.hu.

A diszkont légitársaság eljuttatott közlése szerint az idén már 150 új pilótát képzett ki a cég, és a 2021-es célkitűzések elérése érdekében még további 300 szakemberrel kívánja bővíteni létszámát a Wizz Air az év végéig.

Az elmúlt egy évben több mint 300 új útvonalat és 18 új bázist nyitott a légitársaság, a következő tíz évben pedig várhatóan 500 gépesre bővül majd a légitársaság flottája.

A Wizz Airhez csatlakozó pilóták az Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gépekből álló flottán repülhetnek, a légitársaság jelenleg több mint 800 útvonalat, 191 úti célt és 49 országot lefedő hálózatán.

A Wizz Air egyaránt várja tapasztalt kapitányok és elsőtisztek, valamint a repülési tapasztalattal nem rendelkezők jelentkezését. Utóbbiaknak a cég a Wizz Air Pilot Academy Programban biztosít lehetőséget a kereskedelmi pilótaengedély megszerzésére.

Emellett a low-cost cég mind a 43 bázisán toboroz légiutas-kísérőket.

Azt nem tudni, hogy a pandémia negyedik hulláma milyen válsághelyzetet idéz elő, de az biztos, a Wizz Air továbbra is jövőt épít, ha úgy tetszik, előremenekül.

Cash/fotó: wizzair.com