A sávelhúzást nem észlelte, ütköztek mögötte

 

A metró felújítása miatt jelentős forgalmi rend változások történtek az elmúlt hetekben a Budapest XIII. kerület Váci úton és a Dráva utcai kereszteződés környékén. Hétfő este ebből a megváltozott helyzetből alakult ki félreértés, ütközés és autós hajsza.

Amit tudni lehet: 2021. augusztus 2-án, hétfőn késő este a Budapest XIII. kerületben a Váci úton a belváros felé közlekedett egy Toyota Corolla. Egy fiatal pár ült benne, a mellette levő sávban pedig egy fővárosi taxi. A Dráva utcánál a Toyota sofőrje nem vette észre a sávelhúzást, így áttért a taxis sávjába, aki a baleset elkerülése érdekében a szemközti sávba húzódott. Mivel azonban onnan is jöttek az autók, a taxis visszarántotta a kormányt és fékezett, így a mögötte haladó Volkswagen Passat belecsapódott.

A Toyota eközben simán haladt tovább, a benne ülők nem is észleltek ebből semmit. A két érintett, balesetet szenvedett sofőr a taxival üldözőbe vette a Toyotát, amit a Balzac utcánál utolértek és leszorítottak.

A balesetet előidéző sofőr nem értette miért állították meg, már attól tartott valamilyen erőszakos bűncselekmény áldozatává válnak. Kissé meglepetten hallgatta, mit is okozott figyelmetlenségével, néhány perccel korábban.

Miután tisztázták a történteket, rendőrt hívtak. A járőrök látva, hogy személyi serülés nem, „csak” kisebb anyagi kár történt, a Toyota Corolla vezetőjét 10 ezer forintra helyszíni bírságolták és 6 büntető ponttal sújtották. A Volkswagen Passat vezetőjét pedig a követési távolság be nem tartásáért, szintén 10 ezer forintra büntették – számol be a történtekről a baleset-info.hu hírei között.

k.z.t./fotó: baleset-info.hu