Dacia kontra Peugeot

 

 

A balesetet okozó sofőrt a fővárosi rendőrök közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és bevonták a jogosítványát is – írja a police.hu.

Az M3-as autópálya bevezető szakaszán a Hungária körút irányába közlekedett két autó 2021. július 21-én korán reggel. Egyikük a belső sávból, másik a külső sávból egyszerre sorolt be a középső sávba. A két autó közel volt egymáshoz, de nem ütköztek össze.

A Peugeot ezután a középső sávból tovább sorolt a belső sávba, ekkor a Dacia sofőrje visszavágott elé, majd hirtelen szándékosan vészfékezte járművét, így akarta megbüntetni a Peugeot vezetőjét a korábbi manőverért.

A Peugeot-t vezető férfi elrántotta a kormányt, hogy elkerülje az ütközést, de megcsúszott, és a betonfalnak ütközött. A sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

A Daciát vezető 38 éves K. Krisztián ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást; a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, és a helyszínen bevonták a jogosítványát – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu